maandag 2 september 2013

Eerste schooldag

Dag allemaal,

Vandaag zijn we gestart. En het was een hele rustige en leuke dag.
Eerst de praatronde, daarna voor de eerste keer dit schooljaar aan de slag met het werkplan.
De nieuwe woorden van woordpakket 1 zijn aangebracht.
In de hoeken oefenen we deze week: de maaltafels, de hoofdletters, woordjes van het woordpakket, ons vriendenboekje en het ontwerp maken van een klasbrievenbus.
In de namiddag zijn we gestart met het maken van de achtergrond van een poster voor de hoeken. Techniek: ecoline + pandakrijt, krant + bister, krant + houtskool, krijt + water, zwarte stift + zijdepapier of vingerverf. De kinderen kozen een hoek en een techniek. Sorry, de foto's volgen morgen, want tja, mijn fototoestel ligt dus nog op school :-)
Er was ook een eerste onderzoek: hoe lang leeft een rups? Sam en Maite hadden het idee om het te gaan vragen bij de experts van de derde graad, maar die waren er deze namiddag niet, dus proberen ze het morgen weer.
Eva toonde ons op het smartbord een foto van een processierups. De rups die Sam meegebracht had, was er geen, dat konden we zien door de foto die Eva opgezocht had.

In de boekentas zit een blaadje met de woorden van het woordpakket --> donderdag dictee
Morgen geef ik de kinderen kaartjes mee voor het oefenen van de maal-en deeltafels-->iedere vrijdag tafelbrevet.

Ahja en voor ik het vergeet: woensdag hebben de kinderen turnen, dus gelieve een turnzak met turnpantoffels, een short en een T-shirt mee te geven. Dank jullie wel!

Groetjes,
  Liesbeth