maandag 21 november 2016

Uitnodiging voor de (over)grootouders

Beste ouders,
Graag zou ik de (over)grootouders uitnodigen naar de klas om gezellig te praten over de tijd van vroeger. Bette heeft onlangs een onderzoeksblad meegegeven en ik heb zeker van een aantal mensen hele leuke foto's en antwoorden op de vragen gekregen, waarvoor dank! Maar om het echt intens te beleven, lijkt het mij fijn om de (over)grootouders ook eens in onze klas uit te nodigen. Daarom hebben Eve en ik de volgende brief gemaakt. De kinderen krijgen morgen een exemplaar mee in hun heen - en weermap. 

Indien er nog vragen zijn, horen Eve of ik ze graag.

Groetjes,
  Lies



Beste (over)grootouders
Als juf heb ik al een aantal anekdotes  verteld van toen ik zelf klein een kind was. De kinderen horen heel graag deze verhalen van vroeger.
Om de kinderen van het 3e leerjaar een zicht te kunnen geven op de historische tijd, onderzoeken we sporen uit het verleden: dagelijkse leven, naar school gaan, kledij, woon- en leefomstandigheden,  hobby’s, speelgoed, oorlog…
Daarom nodigen wij jullie van harte uit op donderdag 1 december van 13u tot 14u30 voor een koffieklets en verhalen uit de oude doos.
Het zou heel fijn zijn, moesten jullie aan de kinderen aan de hand van foto’s  (uit de oude doos) en voorwerpen van toen, tijdens een gezellige namiddag jullie ervaringen kunnen delen. Om onze middag goed te kunnen voorbereiden, weten we graag vooraf wie er aanwezig kan zijn.
De kinderen gaan jullie ook verrassen met eigen presentaties.
Lieve groetjes
Klas Liesbeth

" --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ik, ......................................................................  (over)grootouder van  ........................................

kan aanwezig zijn op de koffieklets van donderdag 1 december om 13u.