zondag 11 september 2016

Verslag Jana: bezoek aan de Hagelandse academie voor muziek en woord

                   


Joepie, wij gaan vandaag naar de Hagelandse muziekacademie.
Eerst naar een toneeltje kijken en dan zelf proberen.
We hebben een liedje geleerd in groepjes en dan allemaal samen.
We hebben ook op de hobo en saxofoon geblazen. En op de xylofoon geslagen.
Ik, Jana, vond het leukste op de xylofoon slagen omdat er mooie muziek uit kwam.










kriebelouders

Beste kriebelouders Bieke en Tim,


Zouden jullie je gegevens kunnen doormailen naar Elke Vandevelde ( vdvelde.elke@gmail.com ), dan kan ze jullie op de hoogte houden van de werking van de werkgroep.


Dank je wel!
En bedankt dat jullie de kriebelouders van onze klas willen zijn!!!

Uitstap containerpark

Beste ouders,


Wie kan er donderdag 15 september mee op uitstap naar het containerpark?
Vertrek 12u.45 op school.


groetjes,
 Lies

Brevet maaltafels

Beste ouders,


Iedere dinsdag en donderdag neem ik het brevet van de maaltafels af. Dat tot aan de herfstvakantie.
Vorig schooljaar hebben de kinderen de aanzet van de maaltafels aangeboden gekregen. Ze hebben deze ook al goed geoefend. Sommige kinderen kennen al de maaltafels al, zij krijgen een brevet van al de maaltafels (even opfrissen dus). Sommige kinderen moeten nog hard oefenen en nemen de draad weer op waar ze gebleven zijn eind vorig schooljaar. Neem dit alstublieft thuis mee op. In de klas oefenen we dit tijdens het oefenmoment, maar automatisatie vraagt véél oefening en véél herhaling.
Tijdens de oefentijd in de klas oefenen de kinderen de maaltafels. Onze oefendoos biedt ze verschillende spelletjes aan. (memory, puzzel, werkblad, kwartet, Ipad,...) Maaltafels aanleren mag zeker niet saai zijn, hé :-)
De volgende weblink vind je ook op smartschool--> oefenen maaltafels
http://www.digipuzzle.net/minigames/pacman/pacman_multiplications_eduspel.htm


Het brevet bestaat uit 4 reeksen van telkens 20 oefeningen. De norm is 16 juist in 2 minuten.
Reeks 1: oefeningen van de maaltafel bv. 6, reeks 2-3-4 oefeningen van de maaltafel van 6, maar ook van de reeds behaalde andere maaltafels.
De volgorde van de brevetten van de maaltafels:  1 - 2 - 10 - 5 - 3 - 4 - 9 - 6 - 7 - 8 - alle tafels


Volgende week start ik ook met de aanbreng van de deeltafels.


groetjes,
  Lies





Infoavond


Beste ouders,

De infoavond is geweest. Eef (mama Mathieu) en Gunther (papa Mathieu) zijn onze klasouders. Bieke (mama Bette) en Tim (papa Winter) zijn de ouders die zich bij het luizenteam voegen.  Op dit moment zijn er kinderen met neten in onze klas. Ze zijn behandeld!! Belangrijk is dat je het haar van je kind regelmatig nakijkt. Laat het ook zeker weten als je kind luisjes heeft. Elke (mama Liano) trekt deze werkgroep. Indien je vragen hebt, kan je zeker ook bij haar terecht.

Belangrijke weetjes vanuit de infoavond:

-De heen- en weer map altijd nakijken. De post die er in zit is voor jullie. Deze map altijd in de boekentas laten.

- De groene instructiemap krijgen jullie iedere vrijdag mee naar huis. Dan kan je zien wat we tijdens de lesmomenten geoefend hebben. Deze map moet ook terug in de boekentas.

- Ik geef voor een brevet een infoblad mee wat ze moeten kennen en kunnen. Voor spelling hebben jullie dit al meegekregen. Ik kondig via de blog ook de brevetten aan. De kinderen schrijven het ook nog op in hun maandagenda (achterkant van de heen- en weermap) Oefenmateriaal vind je op smartschool. www.freinetschooldepit.smartschool.be Inloggen met voornaam naam, wachtwoord: freinetschooldepit123 (dit kan je ook veranderen), de wachtwoorden van vorig schooljaar zijn gewoon dezelfde.

-  Turnen: iedere dinsdag en vrijdag. Zwemmen  tijdens de zwemweek altijd op dinsdag. Op de agenda van de algemene blog kan je altijd zien wanneer het zwemweek is. Deze agenda laat alle activiteiten zien van de school.

- Thuis oefenen: àautomatisatie van + en – tot 20, à maaltafels, à deeltafels, à technisch lezen (blaadjes uit de leesmap, zit dinsdag voor het eerst in de boekentas!) à woorden schrijven (spelling), àde aangekondigde brevetten

- bij verdere vragen: spreek me aan, mail of bel me.
Tot morgen op de KAMPavond. Start 19u.30

Groetjes,

  Lies