maandag 18 november 2013

Kijkje in de klas:

Vorige week had Lucius zijn bijzonder geboorteverhaal verteld met zijn prachtig boekje en verhaal. Dat was naar aanleiding van de vraag 'hoeveel wegen wij, hoeveel weegt een baby?' Na dit mooie geboorteverhaal vroegen de kinderen aan Unam of hij veel kan vertellen van zijn geboorte. Unam heeft in het weekend een powerpoint gemaakt met zijn papa. Deze namiddag hebben ze samen het geboorteverhaal verteld. Ook dat was zeer ontroerend en mooi! Bedankt!



 Er zijn drie studentes de betrokkenheid van de kinderen komen observeren in een door hen opgelegde opdracht. Die luidde: maak met papieren stroken een overbrugging van 30 cm. Er moet een flesje water (gevuld met 125ml water) op kunnen rusten.
Dat was echt een hele moeilijke klus. De ontdekking hoe we papier kunnen verstevigen is geen gemakkelijke! Het heeft even geduurd, maar de constructies van papier werden steeds steviger. Daarom zijn sommige kinderen dezelfde opdracht in de namiddag opnieuw gaan uitproberen...van betrokkenheid gesproken ;-)

Groetjes,
  Liesbeth