zondag 30 maart 2014

Dorp op school

Beste ouders,
We zijn een tijdje geleden gestart met 'Dorp op school '. Dat is een project waarbij we een maquette gaan maken over een fictief dorp.
We zijn gestart met te gaan kijken naar een echte plaats waar we ons toekomstig dorp zouden kunnen bouwen. Daar waar water, transport en natuur is. De kinderen hebben ook nagedacht wat ze later zouden willen worden en uitvoeren in ons dorp. Natuurlijk heeft ons dorp ook een bestuur nodig. Dus hebben we verkiezingen gehouden en zijn de burgemeester en zijn schepenen gekozen.
Met deze bende is een grondplan getekend. En zijn de kinderen hun eigen huis gaan tekenen om daarvan een maquette te maken. Met de vragen die terloops in dit proces aan bod kwamen als 'hoe groot mogen onze huizen zijn?' en 'hoe kan ik er een deur in maken?', gaan we morgennamiddag aan de slag. Het begrip schaal en techniek van hoe werkt een schroef of hoe krijg ik iets aan mekaar vast, staat dus morgennamiddag op het programma. De mensen van Cego (centrum voor ervaringsgericht onderwijs) komen ons project ook opvolgen. Ze komen ons dan filmen en kijken naar de betrokkenheid van de kinderen. Ook morgennamiddag komen ze weer langs.
Donderdagnamiddag starten we met onze maquettes van de huizen te maken. En het zou heel fijn zijn, mochten er ouders of grootouders mee komen helpen. Donderdagnamiddag om 13uur starten we er mee.
Laat gerust weten of je het ziet zitten om mee te komen helpen.

Groetjes,
  Liesbeth